Ik, Hendrickje Stoffels Sylvie Matton

ISBN: 9789069743431

Published:

Paperback

223 pages


Description

Ik, Hendrickje Stoffels  by  Sylvie Matton

Ik, Hendrickje Stoffels by Sylvie Matton
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 223 pages | ISBN: 9789069743431 | 7.80 Mb

In 1649 treedt het naïeve plattelandsmeisje Hend rickje Stoffels in dienst bij. Meester schilder Rembrandt van Rijn op de Amsterdamse Breestraat. Samen met heertje Dircx verzorgt zij et hui den en de opvoeding van Rembrandts zoon Titus. Algauw vraagtMoreIn 1649 treedt het naïeve plattelandsmeisje Hend rickje Stoffels in dienst bij. Meester schilder Rembrandt van Rijn op de Amsterdamse Breestraat. Samen met heertje Dircx verzorgt zij et hui den en de opvoeding van Rembrandts zoon Titus. Algauw vraagt Rembrandt haar voor hem te poseren én het, duurt niet lang of ze wordt zijn minnares.

Hun liefde wordt echter gedwarsboomd door een jaloerse Geertje, veroordeeld door de Kerk, de boze volksmond en ongunstig gestemde regenten en zwaar op de proef gesteld door vele schuldeisers en uiteindelijk door de pest.

Ik. Hendrickje Stoffels biedt vanuit het perspectief van de jonge Hendrickje een fascinerende kijk op het leven in het huis en atelier van Nederlands beroemdste schilder, waarbij ook veel andere bekende personen uit de Gouden Eeuw ten tonele verschijnen, zoals dokter Tulp, Joost van den Vondel en Govert Flinck. Op de achtergrond komt het Amsterdam van de zeventiende eeuw met haar stinkende grachten, het geflikker van de lantaarns aan de houten huizen en het gekrijs van de hoeren aan de schandpaal prachtig tot leven.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Ik, Hendrickje Stoffels":


sd-studio.eu

©2010-2015 | DMCA | Contact us