Budin mozak : praktična neuroznanost sreće, ljubavi i mudrosti Rick Hanson

ISBN:

Published:

Paperback

212 pages


Description

Budin mozak : praktična neuroznanost sreće, ljubavi i mudrosti  by  Rick Hanson

Budin mozak : praktična neuroznanost sreće, ljubavi i mudrosti by Rick Hanson
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 212 pages | ISBN: | 6.62 Mb

Revolucija u području znanosti nedavno je otkrila da je mozak odrasle osobe cijeloga života podložan promjenama. Iako su mnogi znanstvenici u prošlosti tvrdili da je um tek aktivnost mozga, povezanost tih dviju dimenzija sada možemo promatrati sMoreRevolucija u području znanosti nedavno je otkrila da je mozak odrasle osobe cijeloga života podložan promjenama. Iako su mnogi znanstvenici u prošlosti tvrdili da je um tek aktivnost mozga, povezanost tih dviju dimenzija sada možemo promatrati s drugačijega gledišta. Ako um smatramo utjelovljenim i relacijskim procesom koji regulira protok energija i informacija, uviđamo da s pomoću njega možemo promijeniti i mozak.

Potrebno je samo poznavati načine korištenja svijesti koji promiču zdravlje i zadovoljstvo.Crpeći mudrost proizašlu iz vlastite meditacijske prakse i znanstvene izobrazbe, istodobno povezujući drevne uvide kontemplativne prakse budističkih tradicija sa suvremenim otkrićima u području neuroznanosti, dr. sc. Rick Hanson (neuropsiholog) i dr. med. Richard Mendius (neurolog) ponudili su nam jezgrovit i praktičan vodič u kojem na jasan i neposredan način objašnjavaju kako funkcionira ljudski um te kako možemo oblikovati svoj mozak da bismo bili spokojni i sretni.Autori knjige, osim što nam s pomoću budističke kontemplativne tradicije pokušavaju rasvijetliti neuralne puteve sreće, ljubavi i mudrosti, otkrivaju i učinkovite načine za prevladavanje teških stanja uma, poput stresa, tjeskobe, rastresenosti, straha, tuge i gnjeva.Knjiga Budin mozak potiče nas na razmišljanje te nas korak po korak vodi kroz buđenje uma i svjesno stvaranje pozitivnih promjena u nama.

Istodobno, ona vješto odgovara na vjerojatno najvažnije životno pitanje – kako biti sretan – predstavljajući temeljna načela budizma povezana s osnovama funkcioniranja mozga.Razumljiva, iznimno zanimljiva i duboka, ova je knjiga čvrsto utemeljena na rezultatima najnovijih znanstvenih istraživanja i potkrijepljena dubokim razumijevanjem budističke kontemplativne prakse.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Budin mozak : praktična neuroznanost sreće, ljubavi i mudrosti":


sd-studio.eu

©2010-2015 | DMCA | Contact us