Antik Mytologi Christian Gorm Tortzen

ISBN:

Published: 2005

Hardcover

352 pages


Description

Antik Mytologi  by  Christian Gorm Tortzen

Antik Mytologi by Christian Gorm Tortzen
2005 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 352 pages | ISBN: | 9.63 Mb

En omfattende fremstilling af den græsk-romerske gudeverden.Indeholder redegørelse for de græsk-romerske myters oprindelse og egenart, genfortælling af 153 myter efter klasisk forbillede ordnet i 14 såkaldte mytekredse, og et leksikon med 709MoreEn omfattende fremstilling af den græsk-romerske gudeverden.Indeholder redegørelse for de græsk-romerske myters oprindelse og egenart, genfortælling af 153 myter efter klasisk forbillede ordnet i 14 såkaldte mytekredse, og et leksikon med 709 indgange til navne og begreber.Antik mytologi er skrevet med et dobbelt formål.

Dels skal den give klar besked om de antikke myter, som de optræder for den moderne læser i gammel og ny litteratur, på film, i fjernsynet eller på en kunstudstilling. Dels skal den give læseren en fornemmelse af, hvad græske og romerske myter egentlig er, og hvordan de blev brugt af de mennesker, der skabte dem(fra Indledning).Bogen består af tre dele, som kan læses og bruges uafhængigt af hinanden.

Første del er den mest teoretiske og behandler de mange spørgsmål om, hvad en myte er, hvordan den er opstået, og hvad oldtidens mennesker brugte myterne til. Særlige kapitler viser, hvordan myteforskning og mytekritik blev dyrket i antikken.Anden del genfortæller de græske myter i 14 historier eller mytekredse. Antallet og dispositionen stammer fra den græske mytolog Apollodoros, hvis værk Bibliotheke ligger til grund for inddelingen.

Forfatteren har gjort fremstillingen lidt lettere for læseren, end en ordret oversættelse ville være, og har i stedet foldet historien lidt mere ud og brugt flere ord, end Apollodor nøjes med. Hvert kapitel indledes med en lidt bredere indføring i den pågældende mytekreds og dens historie.

Desuden bringes et stamtræ og en kort disposition over hovedlinierne i fortællingen. Hvert kapitel afsluttes med præcise henvisninger til vigtige steder i den antikke litteratur, hvor myten omtales eller brugesTredje del er et mytologisk leksikon over et meget stort antal mytiske personer i græsk og romersk litteratur, samt en del begreber der har med antik mytologi at gøre.

Nogle artikler er ret omfattende og beskæftiger sig både med guder og helte i mytologien og i religionen andre er meget kortfattede.Chr. Gorm Tortzen, cand.mag. i græsk og latin, er lektor ved Helsingør Gymnasium, ekstern lektor ved Københavns Universitet.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Antik Mytologi":


sd-studio.eu

©2010-2015 | DMCA | Contact us